Esittely

Tutustutaan myös hierojaan

Esittely

Olen Elisa Vaaramaa ja asun Hämeenlinnassa, tarkemmin Rimmilän kylässä maaseudun rauhassa. Meidän arkea vauhdittaa 3 welsh corgi cardigania, suomenlapinkoira, metsästyslinjainen labradori sekä pieni sekarotuinen vanhus. Koirien lisäksi pihassa asustaa kaksi shetlanninponioria, Sunnyhill's Dexter 378SH ja Tombo Ludwig 373SH.

Olen valmistunut Tampereen koirahierojakoulussa  koirahieroja & urheilukoirahierojaksi heinäkuussa 2023. Elokuussa 2023 aloitin jatko-opiskelut EOMT (eläinten osteopaattinen manuaaliterapeutti) Funktionaalisessa eläinterapiakeskuksessa - koulutus kestää n. 3-vuotta.

Koirahieronnat kotikäynteinä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen seudulla ja toimitila minulta löytyy Lempäälän Sääksjärveltä, hyvien yhteyksien päässä moottoritien kupeesta, Tampereen koirahierojakoulun tiloista. Sekä 2024 tammikuusta lähtien myös Hattulasta, Linnan Murren treenihallin tiloista.

Kasvatan pienimuotoisesti Welsh corgi cardiganeja.

Aloitin koirahierojaopinnot Tampereen koirahierojakoulussa syyskuussa 2022 ja valmistuin heinäkuussa 2023. Pitkä haave toteutui ja koulun aloitettua tiesin heti, että tämä on se mitä haluan tehdä isona. Halu oppia uutta kasvaa joka kouluviikonlopun jälkeen huippuunsa ja tässä on parasta, että aina oppii lisää eikä koskaan ole valmis. Se motivoi ja ruokkii tiedonnälkää entisestään. Opettajamme, Päivi Kilponen ja Virpi Turunen ovat alansa parhaita ja koulussa käy luennoimassa myös muita alan rautaisia huippuammattilaisia. Koirahierojaopintojen jälkeen alkoi suoraa opinnot Funktionaalisessa eläinterapiakeskuksessa.

Koirahieronnan opintojen oheella lisään tulevaa ammattitaitoani osallistumalla kursseille ja webinaareille. Olen halukas kehittämään itseäni jatkuvasti enemmän, jotta pystyisin mahdollisimman monipuolisesti ja laajasti ymmärtämään ja auttamaan koiria. Kurssit joille osallistun, eivät aina ole pelkästään luustoon tai perinnöllisiin sairauksiin liittyviä, vaan on myös tärkeää ymmärtää koiran käyttäytymisestä, kipukäyttäytymisestä, ruokinnasta, harrastustoiminnasta yms.

Ajatuksena lähteä opiskelemaan koirahierojaksi oli, että kun nyt omat koirat osaisi hieroa (6kpl). Aika nopeasti huomasin, että hieronnat lähti pyörimään isommalla rataksella, mitä olin odottanut. Koulun vaatima 100h asiakaskoirien hieronnat menivät täyteen hyvin nopeasti ja kesäkuussa olin hieronut yli 200h! Kun löydät jotain, mikä on sinulle tärkeää ja mielekästä työtä, voi käydä näinkin. Koska nyt tiedän mitä haluan, matka jatkuu jatko-opintojen parissa. Tulen saamaan työkalupakkiini suuren määrän kullanarvoista tietoa ja työkaluja, että pystyisin parhaalla mahdollisella tavalla auttaa asiakaskoiriani käyttäen eri hoitomenetelmiä apunani.

Koirat ovat kuulunut elämääni pienestä lähtien mutta suurempi pyörä lähti pyörimään ensimmäisen corgin kanssa tammikuussa 2016. Tämä oli ensimmäinen rotukoira, joka hankittiin myös tarkoituksena käydä näyttelyissä ja kasvatustoiminta haaveena. Ensimmäinen Grimrock- pentue syntyi syyskuussa 2018. Kasvattajana matka on ollut opettavainen ja mielenkiintoinen. Corgit rotuna ovat rakenteensa puolesta yksilöitä, jotka todella kaipaisi säännöllistä lihashuoltoa. Tämä oli yksi iso tekijä, miksi minä lopulta lähdin koirahierojaopintoihin. Kun vanhin corgini hierottiin ja omin silmin näin, kuinka koiran liikkuminen helpottui, parantui ja myös leikkiminen lisääntyi selvästi - se oli aika pysäyttävä hetki itselleni. Koira oli todella jumissa, etenkin etuosa - joka corgeilla on todella raskas ja kovassa rasituksessa. Haluan tarjota saman onnellisen ja helpottuneen koiran elämyksen myös muille koirille. Koirahieronnan opinnoissa syvennytään anatomiaan todella syvällisesti; lihaksiin, liikeratoihin, terveyteen, luustoon, unohtamatta suurta kokonaiskuvaa ja vaikutustekijöitä koirassa. Nämä kaikki opit tukevat minua myös koiran kasvattajana.


Jatko-opiskelen elokuusta 2023 lähtien Funktionaalisen Eläinterapiakeskuksessa, joka on 3v kestävä koulutus ja valmistun lopulta eläinten osteopaattinen manuaaliterapeutiksi (EOMT).