Esittely

Tutustutaan myös hierojaan

Esittely

Olen Elisa Vaaramaa ja asun Hämeenlinnassa, tarkemmin Rimmilän kylässä maaseudun rauhassa. Meidän arkea vauhdittaa 4 welsh corgi cardigania, suomenlapinkoira sekä pieni sekarotuinen vanhus. Koirien lisäksi pihassa asustaa kaksi shetlanninponioria, Sunnyhill's Dexter 378SH ja Tombo Ludwig 373SH.

Opiskelen Tampereen koirahierojakoulussa Aloitin opiskelun syyskuussa 2022 ja valmistun koirahieroja & urheilukoirahierojaksi heinäkuussa 2023.

Koirahieronnat kotikäynteinä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen seudulla mutta myös Valkeakosken Haukkumaan yhteydessä toimitiloissa.

Kasvatan pienimuotoisesti Welsh corgi cardiganeja.

Aloitin koirahierojaopinnot Tampereen koirahierojakoulussa syyskuussa 2022 ja valmistun heinäkuussa 2023. Pitkä haave toteutui ja koulun aloitettua tiesin heti, että tämä on se mitä haluan tehdä isona. Halu oppia uutta kasvaa joka kouluviikonlopun jälkeen huippuunsa ja tässä on parasta, että aina oppii lisää eikä koskaan ole valmis. Se motivoi ja ruokkii tiedonnälkää entisestään. Opettajamme, Päivi Kilponen on alansa parhaita ja koulussa käy luennoimassa myös muita alan rautaisia ammattilaisia. Koirahierojaopintojen jälkeen tarkoitus on jatkokouluttaa itseäni alalla laajemmin.

Koirat ovat kuulunut elämääni pienestä lähtien mutta suurempi pyörä lähti pyörimään ensimmäisen corgin kanssa tammikuussa 2016. Tämä oli ensimmäinen rotukoira, joka hankittiin myös tarkoituksena käydä näyttelyissä ja kasvatustoiminta haaveena. Ensimmäinen Grimrock- pentue syntyi syyskuussa 2018. Kasvattajana matka on ollut opettavainen ja mielenkiintoinen. Corgit rotuna ovat rakenteensa puolesta yksilöitä, jotka todella kaipaisi säännöllistä lihashuoltoa. Tämä oli yksi iso tekijä, miksi minä lopulta lähdin koirahierojaopintoihin. Kun vanhin corgini hierottiin ja omin silmin näin, kuinka koiran liikkuminen helpottui, parantui ja myös leikkiminen lisääntyi selvästi - se oli aika pysäyttävä hetki itselleni. Koira oli todella jumissa, etenkin etuosa - joka corgeilla on todella raskas ja kovassa rasituksessa. Haluan tarjota saman onnellisen ja helpottuneen koiran elämyksen myös muille koirille. Koirahieronnan opinnoissa syvennytään anatomiaan todella syvällisesti; lihaksiin, liikeratoihin, terveyteen, luustoon, unohtamatta suurta kokonaiskuvaa ja vaikutustekijöitä koirassa. Nämä kaikki opit tukevat minua myös koiran kasvattajana.


Koirahieronnan opintojen oheella lisään tulevaa ammattitaitoani osallistumalla kursseille ja webinaareille. Olen halukas kehittämään itseäni jatkuvasti enemmän, jotta pystyisin mahdollisimman monipuolisesti ja laajasti ymmärtämään ja auttamaan koiria. Kurssit joille osallistun, eivät aina ole pelkästään luustoon tai perinnöllisiin sairauksiin liittyviä, vaan on myös tärkeää ymmärtää koiran käyttäytymisestä, kipukäyttäytymisestä, ruokinnasta, harrastustoiminnasta yms.

Projektikoiria minulla on monipuolinen kirjo, jotta saisin mahdollisimman eri tyyppisistä koirista kokemusta ja oppia. Kotona minulla on hierottavana 4 corgia, suomenlapinkoira sekä pieni alle 3kg sekarotuinenkoira. Projektikoirina minulla on rotuina mm: siperianhuskyt, hollanninpaimenkoira, dobermanni, staffeja & sekarotuisia.

Tammikuussa 2023 aloitan hieronnat opiskelijahinnoin (30€) kotikäynteinä Iittalassa ja lähikunnissa (Akaa, Valkeakoski, Hämeenlinna, Urjala, Pälkäne). Teen kotikäyntejä myös Tampereen seudulla (Nokia, Ylöjärvi, Lempäälä, Kangasala, Pirkkala, Tampere) hintaan 35€. Myös pidemmät matkat onnistuvat mutta hieronnan hintaan lisätään yhteen suuntaan matkakuluja 0,46€ / km. Hierontahinnat sisältävät ALV 24%, teen hierontoja toiminimellä (3259133-5). Kuitit mahdollista saada sähköisenä.

Uutta! Valmistumiseni jälkeen, syksyllä 2023 jatkan Funktionaalisen Eläinterapian opintoihin ja tarkoitus olisi lähteä jatko-opiskelemaan 2,5v kestävään koulutukseen ja valmistua EOMT (eläinten osteopaattinen manuaaliterapeutti).